***       Водещите вечерни новини       на 6 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 6 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! Парламентът избра кабинета, Радев и „Възраждане“ напуснаха залата. Сраженията в Украйна са се засилили


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 юни   

 

След гласуването членовете на новоизбрания кабинет поставиха клетва. Преди клетвата президентът Румен Радев и ПГ на " Възраждане " напуснаха пленарната зала.

***

„ Не е хубаво човек да се изнервя при такива събития, изключително когато сме във време на война в Европа. 

Според мен нервите би трябвало да бъдат успокоени – има закони, има Конституция, имаме проект, имаме програма… България се връща в парламентарната република “, добави още Петков.

***

***

България има проевропейско държавно управление след дълга невъзможност, написа Франс прес. 

В материала на организацията се показва, че новото проевропейско държавно управление е резултат от мъчителен компромис сред двете съществени политически сили, реализиран след над две години на неустойчивост и пет парламентарни вота.

***

„ Поздравления, Николай Денков, за положената клетва като министър председател на България “, написа тя в Туитър.

„ Поздравления и за моята някогашна сътрудник и вицепремиер Мария Габриел. Очаквам да работим дружно по общите европейски въпроси, за мощна България и за мощна Европа “, добавя Фон дер Лайен.

***

„ Всички съдружници са съгласни, че вратите на НАТО остават отворени, че Украйна ще стане член на Алианса и че Русия няма право на несъгласие ", акцентира той на срещата на страните от източния фланг на НАТО. 

Преговорите в словашката столица се водят преди срещата на върха на Пакта, която ще се състои идващия месец във Вилнюс. Столтенберг е заявявал, че на нея ще бъдат взети „ извънредно значими " решения.

***

„ Руската офанзива против основна украинска гражданска инфраструктура доближи до невиждано равнище. Европейски Съюз осъжда най-решително тази офанзива. Тя е ново измерение на съветските зверства и може да съставлява нарушаване на интернационалното право, по-специално на интернационалното филантропично право. “ 

***

Нова Каховка е наводнена след разрушаването на язовирната стена на близката водноелектрическа централа, обявиха съветски и украински представители. Украински хидроинженери чакат язовирните води да залеят близо 100 обитаеми места. 

***

„ За първи път ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че съветската войска предумишлено е употребила смъртоносна мощ против елементи на " Вагнер ".

След спор бойци от „ Вагнер " евентуално са задържали съветски бригаден пълководец ", се показва в известието.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР